Falusi vendégasztal:
A vendégasztal független a szállástól, külön is igénybe vehető.
A Vendégház nem szálloda vagy panzió, és nem étterem, ami mindig nyitva áll, ugyanakkor minden nap a rendelkezésére állok, bármikor elérhető vagyok!
Családjával, baráti társaságával összejövetelt, vagy kerti sütés-főzést szervezhet hozott alapanyagból is.
A kért ételeket megfőzzük, megsütjük.
A grillezéshez, bográcsozáshoz szükséges alapanyagot ha kell, előkészítjük.
Egy napon max. 15 fő vendég fogadására van lehetőség.
Néhány példa az ételekre:
A felsorolás persze nem teljes. Látható, inkább a hagyományos házikoszt a jelszavunk. Véleményünk szerint (egyes vendégasztalokkal ellentétben) a "fine dining"-ot meg kell hagyni az éttermeknek, hiszen nem az a falusi turizmus lényege és célja.
Húsvéti sonka - saját füstölés
Fonott kalács, ami éppen kisült
Az étel árát (adag vagy pl. egész bogrács) az előzetes egyeztetés során tudjuk meghatározni, hiszen az függ az alapanyagoktól is.
Házitejet - az egyre ismertebb - Ödönmajorból szerzünk be, ebből házitúrót is készíthetünk, saját készítésű savanyúság, lekvár (sárgabarack, ribizli, feketeszeder) mindig van kéznél. Zöldséget, gyümölcsöt (amikor terem) a kertből szedünk, kérésére házi baromfit, tojást esetleg nyulat is tudunk keríteni.
Sok főző és grillező eszközzel rendelkezünk, amit használhatnak, köztük van olyan is (hús sütésére), amit máshol még nem láttunk!
A kertben többféle zöldség, gyümölcs, fűszer- és gyógynövény terem, amiket felhasználhat.